Εβδομαδιαίος Διαλογισμός

Εβδομαδιαίος Διαλογισμός

Τεχνικές διαλογισμού:

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι διαλογισμού που απαιτούν κάποιον να καθίσει ή να ξαπλώσει και να ηρεμήσει. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς το άγχος που έχει στο σώμα-μυαλό το καθιστά δύσκολο. Πρέπει να απαλλαγούμε από τις εντάσεις μας πριν προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Οι διαλογισμοί ενέργειας του Osho έχουν σχεδιαστεί με επιστημονικό τρόπο, ώστε να μπορούμε να εκφράσουμε συνειδητά τα καταπιεσμένα συναισθήματά μας και να μάθουμε να παρατηρούμε τα πρότυπα των συνηθειών μας με έναν νέο τρόπο.

 

 

Μερικές απ’ αυτές τις τεχνικές είναι:
-Δυναµικός διαλογισµός
-Διαλογισµός Νάταρατζ (χορός)
-Διαλογισµός Νανταµπράµα
-Διαλογισµός Γκουρισάνκαρ
-Clamps
-No mind και άλλα…

 

Τεχνικές διαλογισμού που ανέπτυξε η Καρολίνα Αρκάλη:
-Βαθιά χαλάρωση
-Ύπνωση
Αυτές οι τεχνικές βοηθούν στον καθαρισμό και τον επαναπρογραμματισμό των πεποιθήσεών μας.

 

Επίφυση: Συντονισμός στις υψηλότερες διαστάσεις του χρόνου και του χώρου

Αν κάποιος μπορεί να καθίσει με τα μάτια κλειστά κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και να έχει σημαντικά αυξημένη αισθητική εμπειρία χωρίς τις αισθήσεις του, θέτει το ερώτημα: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο που να εξηγεί αυτό το υπερφυσικό αποτέλεσμα;
Όταν ο ενδροκρινής αδένας σας (ή το τρίτο μάτι) ξυπνά επειδή παίρνει υψηλότερες συχνότητες, τότε αυτές οι υψηλότερες ενέργειες μεταβάλλουν τη χημεία της μελατονίνης. Όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα, τόσο μεγαλύτερη η αλλαγή. Είναι αυτή η μετάφραση των πληροφοριών σε χημεία, που σας προετοιμάζει γι ‘αυτές τις υπερβατικές, μυστικιστικές στιγμές. Τώρα ανοίγετε την πόρτα σε υψηλότερες διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

 

Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει να καλώ την επίφυση έναν αλχημιστή – επειδή μεταλλάζει τη μελατονίνη σε μερικούς πολύ βαθείς ριζικούς νευροδιαβιβαστές. Καθώς συνδέεστε σε βαθύτερα επίπεδα του ενοποιημένου πεδίου, ο εγκέφαλος ενεργοποιείται από μια μεγαλύτερη ενέργεια που μεταφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες με τη μορφή σκέψεων και εικόνες. Αυτή είναι η στιγμή που ο εγκέφαλος και το σώμα λαμβάνουν μια βιολογική αναβάθμιση.
Ο καθαρισμός του ενδροκρινή αδένα είναι χρήσιμος για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν την πολυδιάστατη αντίληψη τους.
Ο ενδροκρινής αδένας θα παράξει φυσικά το δικό του DMT όταν είναι πλήρως λειτουργικός και θα μπορέσουμε να παραμείνουμε σε μια οραματιστική κατάσταση για περισσότερη ώρα.
Μία αφυπνισμένη επίφυση φέρνει την ικανότητα για συνειδητά αστρικά ταξίδια, να εξερευνήσετε άλλες διαστάσεις, να προβλέψετε το μέλλον και να λάβετε επικοινωνίες από όντα που αγαπούν τις διαστάσεις. Το DMT αποτελεί συστατικό του Ayahuasca – φυτικό φάρμακο από τον Αμαζόνιο που φέρνει βαθιά σωματική και καρδιακή επούλωση μέσω των εκκαθαριστικών αποτελεσμάτων του και την αντίληψη άλλων διαστάσεων. Εκείνοι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο πηγαίνουν σε μια περίοδο «εργασίας» όπου συνειδητοποιούν τα θέματα και μπορούν να θεραπευτούν με τις γνώσεις που προέρχονται από τη συνείδηση ​​του DMT.
Το πλεονέκτημα του καθαρισμού της επίφυσής μας, ώστε να κάνει το δικό του DMT, είναι ότι μπορούμε να είμαστε σε μια συνεχή κατάσταση της πνευματικής «εργασίας» χωρίς να βασιζόμαστε στα αποτελέσματα της κατανάλωσης του ayahuasca.
Έτσι δεν χρειαζόμαστε πλέον κανένα φάρμακο ως συμπλήρωμα στην πνευματική μας ζωή. Το DMT είναι απολύτως φυσική ουσία που θα παράχθεί και θα διανεμηθεί στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται σε κατάσταση επούλωσης. Έτσι, φαίνεται ότι τα ανθρώπινα όντα προορίζονταν να είναι οραματιστικά όντα και να μπορούν να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες άλλων διαστάσεων. Αυτή η διακριτική αντίληψη ξεπερνά το εγώ και γρήγορα θεραπεύει τα βάσανα, τις συγκρούσεις μας και έτσι τα karmas.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ
"Σύνδεση με τον αληθινό σας εαυτό με καθοδήγηση"
Τι είναι ο Διαλογισμός;

Ο διαλογισµός αρχίζει µε το να είσαι χωριστά από το νου σου, να είσαι παρατηρητής.
Αυτός είναι ο µόνος τρόπος για να αποσπάσεις τον εαυτό σου από οτιδήποτε.
Αν ατενίζεις το φως, φυσικά ένα πράγµα είναι σίγουρο, δεν είσαι το φώς. Είσαι εκείνος που το κοιτάζει.

Η παρατήρηση είναι το κλειδί του διαλογισµού.

Παρατήρησε το νου σου, απλώς παρατήρησε οτιδήποτε κάνει ο νους.
Μην τον ενοχλείς, µην τον καταπιέζεις σε ότι σε αφορά, µην κάνεις τίποτα.
Απλώς µείνε παρατηρητής και το θαύµα της παρατήρησης είναι διαλογισµός.
Καθώς παρατηρείς, σιγά – σιγά ο νους αδειάζει από σκέψεις όµως εσύ δεν αποκοιµάσαι, αποκτάς περισσότερη επαγρύπνηση, περισσότερη επίγνωση.

Καθώς ο νους αδειάζει εντελώς, όλη σου η ενέργεια γίνεται φλόγα αφύπνισης.

Αυτή η φλόγα είναι το αποτέλεσµα του διαλογισµού. Έτσι µπορείς να πεις πως ο διαλογισµός είναι ένα άλλο όνοµα για την παρατήρηση, χωρίς να κρίνουµε και να αξιολογούµε.
Οι περισσότεροι από µας τον περισσότερο καιρό κατευθυνόµαστε, κυριαρχούµαστε από τις σκέψεις ή από τα συναισθήµατά µας, και νοµίζουµε ότι είµαστε αυτές οι σκέψεις ή τα συναισθήµατα.
Διαλογισµός είναι η κατάσταση της απλής ύπαρξης, της απλής βίωσης, χωρίς καµία παρέµβαση από το σώµα ή το νου. Είναι η φυσική κατάσταση την οποία έχουµε ξεχάσει να προσεγγίζουµε.

Απλώς παρατηρώντας, αµέσως φεύγεις από το νου…

Άλλοι τύποι διαλογισμού

-Διαλογισµός Ζαζέν
-Διαλογισµός µε Μάντρα (ειδικός ήχος –δόνηση)
-Διαλογισµός Chakra sounds
-Διαλογισµός Vipassana
-Δυναµικός διαλογισµός

Εντυπώσεις