Σεµινάρια Ρέικι

Reiki – 1ος βαθµός

Ο 1ος βαθµός είναι η αρχική εκπαίδευση Reiki που δίνεται σε ένα αυτοτελές διήµερο σεµινάριο και απευθύνεται σε όσους επιθυµούν να συντονιστούν στην ενέργεια Reiki και να µάθουν να την εφαρµόζουν µε σκοπό την βελτίωση της ζωής τους µε περισσότερη υγεία και ευτυχία.

Στην εκπαίδευση Usui Reiki 1oυ βαθµού, οι συµµετέχοντες θα πάρουν ατοµικά τέσσερεις Συντονισµούς (µυήσεις), ώστε να συντονιστούν µε την ενέργεια Reiki, να γίνουν κανάλια του και έτσι να µπορούν να διοχετεύουν την ενέργεια στον εαυτό τους και σε τρίτους.

 

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:
-Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Reiki 1ου βαθµού
-CDs µε Μουσική για Συνεδρία Reiki
-Πιστοποιητικό Usui Reiki 1ου βαθµού
-Η διάρκεια του σεµιναρίου είναι δύο ηµέρες (~18 ώρες).

 

 

Reiki – 2ος βαθµός

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους έχουν πάρει εκπαίδευση Usui Reiki 1ου βαθµού και επιθυµούν να µάθουν πιο εξειδικευµένες χρήσεις της ενέργειας Ρέικι για περισσότερα και ταχύτερα αποτελέσµατα στην υγεία τους και την αυτοβελτίωση τους.

Στην εκπαίδευση Usui Reiki 2ου βαθµού, οι συµµετέχοντες θα πάρουν ένα συντονισµό και θα διδαχθούν τη σηµασία αλλά και τεχνικές χρήσεις των συµβόλων Reiki, θεραπεία απο απόσταση, ενεργειακό καθαρισµό χώρων

 

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:
-Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Usui Reiki 2ου βαθµού
-Πιστοποιητικό Usui Reiki 2ου βαθµού
-Η διάρκεια του σεµιναρίου είναι δύο ηµέρες (~18 ώρες).
Τα σεµινάρια Reiki πραγµατοποιούνται στην Αθήνα (Νέα Σµύρνη), ανα τακτά χρονικά διαστήµατα. Είναι ολιγοµελή -µέχρι έξι άτοµα- ώστε να είναι πιο οµαλή η διεξαγωγή τους και να υπάρχει αρκετός χρόνος για όλους για συζήτηση και εξάσκηση.

 

 

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ
«Το Ρέικι είναι η χάρη του Θεού και ένα ανεκτίμητο δώρο».
Τι είναι το Reiki:

Το Reiki είναι ένα µαγικό µονοπάτι που ανοίγει άπειρες διαδροµές θεραπείας, αυτοθεραπείας και αυτογνωσίας.

Όπως και η ίδια η αυτογνωσία, δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι ευεργεσία και ικανοποίηση προσφοράς στον εαυτό σου, αλλά και στον συνάνθρωπο.

Είναι αγνό, κατάλευκο φως, που λούζει τα συσσωρευµένα µπλοκαρίσµατα του νου, της ψυχής, του πνεύµατος και τελικά και του
ίδιου του σώµατος.

Είναι αγνή πρόθεση, αλλά και σκοπός. Μα πάνω απ’ όλα το Reiki είναι Αγάπη…

Το Reiki είναι µια πάρα πολύ παλιά θεραπευτική µέθοδος που ήρθε και πάλι στο φως κατά τον 19ο αιώνα στην Ιαπωνία από τον Dr. Mikao Usui, έναν χριστιανό µοναχό. Αναφορές στην παράδοση του Reiki συναντάµε και στις παλιές σανσκριτικές σούτρας πριν από 2.500 χρόνια.

Το Reiki είναι µια γιαπωνέζικη λέξη που σηµαίνει συµπαντική ζωτική ενέργεια.

• Rei σηµαίνει συµπαντική ζωτική ενέργεια
• Ki είναι το µέρος εκείνο του Rei που κυλάει µέσα απ’ όλα τα ζωντανά πλάσµατα και εδώ ανήκει και η ανθρώπινη ζωτική ενέργεια

Το Ki είναι γνωστό στους χριστιανούς σαν φως, στους Κινέζους σαν chi, στους ινδουιστές σαν prana, στους Kahunas σαν mana, ενώ ονοµάζεται επίσης και βιόπλασµα, βιοενέργεια ή κοσµική ενέργεια.
Ο χώρος που µας περιβάλλει -το Σύµπαν- είναι γεµάτος από την άπειρη και ανεξάντλητη αυτή ενέργεια. Είναι η ίδια ενεργειακή
πηγή, η πρωταρχική συµπαντική δηµιουργική δύναµη που µας δίνει ζωή.

Η φυσική αυτή θεραπευτική ενέργεια ρέει µε µεγάλη πυκνότητα και ένταση µέσα από τα χέρια του ανθρώπου που γίνεται κανάλι της.
Ο συντονισµός γίνεται στις λεγόµενες µυήσεις, οπου ο δάσκαλος του Reiki, αναλµβάνει να συντονίσει τον µαθητή µε την Πηγή της
συµπαντικής ενέργιεας και ν’ ανοίξει τα ενεργειακά κανάλια του για τη ροή της.
Η µύηση είναι ο βασικός τρόπος µετάδοσης της φυσικής µεθόδου θεραπείας Usui. Για την εκµάθηση του Reiki δεν απαιτούνται
ειδικές γνώσεις, ενώ ο καθένας µας, ακόµα και ένα παιδί, µπορεί να το «µάθει» πολύ εύκολα.
Το Reiki είναι η παγκόσµια θεϊκή δύναµη και γι’ αυτό τον λόγο έχουν δικαίωµα να τη γνωρίσουν όλοι όσοι είναι πρόθυµοι να δεχτούν το δώρο των «θεραπευτικών χεριών».
Στο Usui σύστηµα του Reiki, η θεραπευτική ενέργεια διαβιβάζεται µε τα χέρια.

Αυτό συµβαίνει αυθόρµητα, χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρώσουµε το νου µας στο σώµα του ανθρώπου που το δέχεται ή σε κάποιο άλλο πλάσµα.

Η ένταση της διαβιβαζόµενης ενέργειας εξαρτάται από τις ανάγκες του δέκτη. Το Reiki διαβιβάζεται και µέσα από υλικά, όπως ενδύµατα, γύψινους επιδέσµους, νάρθηκες, µέταλλα και άλλα. Ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι µέσα από το οποίο διοχετεύεται η συµπαντική ζωτική ενέργεια. Δεν χάνει τίποτα από την προσωπική του δύναµη, αντιθέτως και ο ίδιος τονώνεται και εµπλουτίζεται ενεργειακά.

Δίνοντας Reiki είµαστε τελικά κάτι παραπάνω από κανάλι, είµαστε Reiki, είµαστε η ίδια η συµπαντική ζωτική ενέργεια –είναι ο Θεός µέσα µας, που φέρνει σε πέρας αυτό το µεγάλο έργο.
Με το Reiki αφυπνίζονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάµεις, γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος θεραπεύει τον εαυτό του.
Ο Reiki-δέκτης και ο Reiki-δότης βιώνουν ταυτόχρονα την αυτοθεραπεία όση ώρα κυκλοφορεί το Reiki. Κανάλι του µπορεί να
γίνει ο καθένας που διακατέχεται από την επιθυµία να θεραπεύσει και να θεραπευτεί.
Το Reiki δεν σχετίζεται µε τα θρησκευτικά δόγµατα και δεν έρχεται σε σύγκρουση µε τις οποιεσδήποτε θρησκευτικές πρακτικές ή
µεθόδους διαλογισµού ή µυήσεις, αντιθέτως τις εµπλουτίζει και ενισχύει την παγκόσµια απήχησή τους.
Το Reiki φέρνει ισορροπία ανάµεσα στο σώµα και το συναίσθηµα και οι επιδράσεις του φτάνουν σ’ όλα τα επίπεδα: σωµατικό,πνευµατικό, συναισθηµατικό και ψυχικό.
Ενισχύει την αυτοθεραπεία, δυναµώνει το σώµα και το πνεύµα, χαλαρώνει και καθαρίζει το σώµα από τα δηλητήρια και γενικά
επαναφέρει την ισορροπία ανάµεσα στα ενεργειακά κέντρα του σώµατος (τσάκρας) και την αρµονία στην ανθρώπινη ύπαρξη,
ρέοντας σε απεριόριστες ποσότητες.
Θα σε αναπτύξει πνευµατικά, θα σε µεταµορφώσει και θα σου χαρίσει πνευµατική ευλογία.
Τι µπορεί να θεραπεύσει το Reiki;
Κατ’ αρχήν, το Reiki επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Αποτοξινώνει το σώµα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του
οργανισµού. Γεµίζει το σώµα µε ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήµατα και φέρνει
χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηµατικό, στο νοητικό και στο πνευµατικό και πηγαίνει µόνο του εκεί που το έχουµε ανάγκη.
Το Reiki είναι πολύ αποτελεσµατικό σε µικροπροβλήµατα και εκεί που υπάρχει πόνος. Το Reiki συχνά ελαττώνει ή εξαφανίζει τον
πόνο. Πονοκέφαλοι και ηµικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήµατα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη και τη µέση, αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγµα του Reiki. Επίσης καταπολεµά το κρύωµα και όλα τα συµπτώµατά του και πολλές άλλες συχνές ασθένειες.
Σε µεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήµατα, όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το Reiki είναι ορισµένες φορές αναζωογονητικό, ενδυναµωτικό και ανακουφιστικό σε συνδυασµό πάντοτε µε τις συµβατικές ιατρικές µεθόδους.
Μειώνει της παρενέργειες της συµβατικής ιατρικής (π.χ. των φαρµάκων, της χηµειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει
όλα τα θετικά τους αποτελέσµατα. Είναι ακόµα πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση.
Ένας αυξανόµενος αριθµός γιατρών και ψυχολόγων µαθαίνουν Reiki και το συνδυάζουν µε τις δικές τους µεθόδους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα!
Αν και ο πρακτικός του Reiki δεν µπορεί ποτέ να εγγυηθεί κάποιο αποτέλεσµα και δεν υπόσχεται ποτέ θεραπεία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσµο υποστηρίζουν πως το Reiki έχει θεραπεύσει πάρα πολλές ασθένειες και έχει απαλύνει ή επιλύσει κάθε προσωπικό πρόβληµα, µικρό και µεγάλο. Σήµερα, γίνγίνονται αρκετές έρευνες για τα αποτελέσµατα του Reiki σε όλων των ειδών τις ασθένειες και τα αποτελέσµατα είναι ενθαρρυντικά!

Θα σας αναπτύξει πνευματικά, θα σας μεταμορφώσει και θα σας δώσει την πνευματική ευλογία.

Το Reiki είναι η χάρη του Θεού, ένα δώρο ανεκτίµητης αξίας.

Η ιστορία του Reiki:

Ο ιδρυτής του Reiki είναι ο Dr. Micao Usui (Δρ.Μικάο Ουσούι) και έζησε προς τα τέλη του 19ου αιώνα.
Ήταν πρόεδρος ενός µικρού χριστιανικού πανεπιστηµίου, το Ντοσίσα στο Κιότο της Ιαπωνίας, ενώ ήταν και χριστιανός ιερέας.
Σε µια κυριακάτικη λειτουργία, ένας φοιτητής τον ρώτησε εάν δεχόταν τα περιεχόµενα της Βίβλου στην κυριολεξία τους. “Στη Βίβλο λέει ότι ο Χριστός θεράπευε τους αρρώστους και πως περπατούσε πάνω στο νερό. Το δέχεστε αυτό όπως είναι γραµµένο, το έχετε δει ποτέ αυτό να συµβαίνει;”
Ο Dr. Usui απάντησε ότι το δεχόταν, αλλά πως όχι, δεν είχε δει ποτέ µια θεραπεία ή βάδισµα πάνω στο νερό.
Ο φοιτητής συνέχισε και είπε: “Για µας που µόλις τώρα αρχίζουµε την ενήλικη ζωή µας και που έχουµε πολλά ερωτήµατα, µας χρειάζεται να πεισθούµε µε τα ίδια µας τα µάτια.”
Ένας σπόρος είχε φυτευτεί. Την επόµενη ηµέρα ο Dr. Usui παραιτήθηκε από τη θέση τού προέδρου του πανεπιστηµίου Ντοσίσα και ήρθε στις Ηνωµένες Πολιτείες, όπου πήρε διδακτορικό στις ιερές γραφές, προσπαθώντας ν’ ανακαλύψει το µυστικό τού πώς ο Ιησούς και οι µαθητές του θεράπευαν τους αρρώστους.

Τελικά, βρήκε αυτό που έψαχνε µετά από επτά χρόνια. Στις διδασκαλίες του Βούδα σε µία παλιά σανσκριτική γραφή που είχε γραφτεί από το χέρι κάποιου άγνωστου µαθητή του Βούδα, Dr. Usui βρήκε τον τύπο, τα σύµβολα, την περιγραφή τού πώς θεράπευε ο Βούδας.
Είχε ανακαλύψει το γνωστικό υπόβαθρο, αλλά του έλειπε η δύναµη τού θεραπεύειν. Έτσι αποφάσισε να αποτραβηχτεί στο ιερό
όρος Κουράµα.
Μετά από 21 µέρες νηστείας, διαλογισµού και προσευχής σε µια κατάσταση ανώτερης συνειδητότητας, αντελήφθη το κλειδί στη
θεραπεία του Βούδα και του Ιησού.
Τα σύµβολα µπήκαν στη µνήµη του για πάντα και έτσι γεννήθηκε το Σύστηµα Φυσικής Θεραπείας Ουσούι (Usui).
Τα επόµενα επτά χρόνια ο Dr. Usui δούλεψε σε µια κατασκήνωση ζητιάνων στην Ιαπωνία, θεραπεύοντας τους αρρώστους.
Εκείνους που ήταν νέοι και ικανοί τους έστελνε µακριά να βρουν δουλειά.
Μετά από αυτά τα επτά χρόνια, άρχισε να βλέπει εκείνους που είχε βοηθήσει να επιστρέφουν στην κατασκήνωση των ζητιάνων, στην ίδια κατάσταση που τους είχε βρει.
Τότε αντιλήφθηκε ότι είχε θεραπεύσει το φυσικό σώµα των συµπτωµάτων, αλλά δεν είχε διδάξει την εκτίµηση για τη ζωή ή έναν νέο τρόπο ζωής.
Αυτή η διαπίστωση τον ώθησε να συντάξει τους κανόνες του Reiki για τη ζωή, για να θεραπεύει όχι µόνο το φυσικό σώµα, αλλά και την ψυχή, το νοητικό σώµα τους.

Οι αρχές του Reiki:
 • Μόνο για σήµερα…
  …θα ζήσω τη στάση της ευγνωµοσύνης
 • Μόνο για σήµερα…
  …δεν θα ανησυχήσω
 • Μόνο για σήµερα…
  …δεν θα θυµώσω
 • Μόνο για σήµερα…
  …θα κάνω τη δουλειά µου µε ειλικρίνεια
 • Μόνο για σήµερα…
  …θα δείξω αγάπη και σεβασµό για κάθε ζωντανό πλάσµα
Εντυπώσεις