Ομάδες συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας

Συμβουλευτικές Ομάδες ψυχοθεραπείας

Χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη και την παρουσία σας. Όπως κάθε άλλη άξια προσπάθεια που απαιτεί χρόνο και ενέργεια. Θα μάθουμε έναν νέο τρόπο να αισθανόμαστε.

Αν δεν αναπτύξετε την ικανότητα να δείτε τον εαυτό σας ξεκάθαρα, δεν θα είστε σε θέση να απελευθερωθείτε από τα διάφορα προγράμματα, τις προσκολλήσεις, τους φόβους, τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες που κυριαρχούν στην ύπαρξή σας.

Προκειμένου να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες, εμείς πρέπει να λύσουμε τα εμπόδια που ανακαλύπτουμε μέσω αυτής της αυτοαναλύσεως.

Τι είναι οι Συμβουλευτικοί Ψυχολόγοι

Η Συµβουλευτική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της εφαρµοσµένης ψυχολογίας που ασχολείται µε τη στήριξη των ανθρώπων που επιθυµούν να πάρουν συγκεκριµένες και σηµαντικές αποφάσεις ζωής ή που προσπαθούν να προσαρµοστούν σε νέες και συχνά δυσάρεστες συνθήκες. Ασχολείται µε την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου και την προώθηση της αυτογνωσίας του. Η αυτογνωσία αυτή βοηθά στην καλύτερη χρήση των αποθεµάτων και των ικανοτήτων που διαθέτει το άτοµο για να φτάσει στην αυτοπραγµάτωσή του. Η Συµβουλευτική Ψυχολογία προσεγγίζει µε ολιστικό τρόπο κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονοµικά και συναισθηµατικά ζητήµατα, ενώ έχει ευρύτατες εφαρµογές σε κάθε χώρο: στην οικογένεια, την παιδεία, την εργασία και γενικά σε κάθε πρόβληµα και ανάγκη που παρουσιάζεται στο χώρο της ψυχικής υγείας

 

Περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:
– Θέματα σχολικής προσαρμογής και προσαρμογής σταδιοδρομίας / εργασίας.
– Λήψη αποφάσεων σχετικά με τη σταδιοδρομία και την εργασία και αντιμετώπιση των μεταβάσεων στο σχολείο-εργασία-συνταξιοδότηση.
– Δυσκολίες στις σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών και οικογενειακών δυσκολιών.
– Ελλείμματα μάθησης και δεξιοτήτων.
– Διαχείριση του άγχους και αντιμετώπιση των αρνητικών συμβάντων της ζωής.
– Οργανωτικά προβλήματα.
– Αντιμετώπιση και προσαρμογή σε σωματικές αναπηρίες, ασθένειες ή τραυματισμούς.
– Προσωπική / κοινωνική προσαρμογή.
– Η ανάπτυξη της ταυτότητας κάποιου.
– Επίμονες δυσκολίες σε σχέση με άλλους ανθρώπους εν γένει.

 

 

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ
"Θα μάθουμε έναν νέο τρόπο να αισθανόμαστε."
Μαρτυρία από τον αγαπημένο μας μαθητή

Αυτή η ομάδα μου έδωσε πραγματικά τη δύναμη και το θάρρος να δω τον εαυτό μου και τον κόσμο που έχει δημιουργηθεί γύρω μου καθαρά. Μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω κάθε στιγμή συνολικά με αλήθεια και ειλικρίνεια! Με έφερε στο κέντρο μου, στον τόπο όπου συμβαίνουν τα πάντα με μεγαλύτερη ευκολία και ηρεμία !! Βαθιά επούλωση σε όλα τα επίπεδα, με τη μεγαλύτερη ευλογία να είναι η δική μου παίρνοντας σταθερά τα ηνία της ζωής μου στα χέρια μου .. Η ευχαριστία μου πηγαίνει πολύ πέρα από τα λόγια! Ολα τα καλύτερα σε όλους.

Κωνσταντίνος Κουτσούκος

Εντυπώσεις